Woonhuis centrum Den Bosch

01 oktober 2021
Credit: Yvonne Lukkenaar

Project kenmerken

Projectnaam Woonhuis centrum Den Bosch
Categorie Beste gebouw KLEIN
Architectenbureau De Twee Snoeken
Projectarchitect Tanja Lamers
Opdrachtgever Familie Braakhuis
Jaar van oplevering 2020
Website http://www.tweesnoeken.nl

Projectomschrijving

Middenin het centrum van Den Bosch staat dit karakteristieke woonhuis, dat na een grondige renovatie een nieuwe ruimtelijke en eigentijdse invulling heeft. Het eindresultaat is een comfortabele woning waarin de bewoners zich helemaal thuis voelen! We troffen het huis aan met een onlogische en gesloten indeling, waardoor een deel ervan niet of nauwelijks werd gebruikt. Doordat de begane grond dienst deed als garage en stallingsruimte sloot het nauwelijks aan op de rest van het huis. Wij hebben een ontwerp gemaakt waarin de woning weer volledig wordt benut en de interactie tussen de verschillende ruimtes is versterkt. Het karakteristieke casco hebben we behouden, maar het interieur is volledig gemoderniseerd. Dankzij het hoogteverschil tussen de voor- en achtergevel is er een ruimtelijke splitlevel woning ontstaan. Elk vertrek heeft een eigen uitstraling, waarbij het nieuwe trappenhuis de verbindende spil vormt. Door het verwijderen van de verdiepingsvloer heeft de nieuwe keuken extra hoogte gekregen. Nu kijken de bewoners vanaf de balustrade de keuken in en hebben zij vanuit de keuken zicht op de muziekkamer aan de voorgevel. Zo zijn er door het hele huis mooie doorkijkjes ontstaan. De grote ramen en de nieuwe indeling zorgen voor een prettige natuurlijke lichtinval en een prachtig uitzicht.

Geef een antwoord