Datum/Tijd: 30/09/2022 / 13:00 - 20:00
Locatie: Mechelen

Huis73, het Bossche huis voor bibliotheek en cultuur, wordt de komende jaren ingrijpend verbouwd en gemoderniseerd. Voor het ontwerp van de verbouwing werd het Rotterdamse architectenbureau Korteknie Stuhlmacher Architecten geselecteerd.

Korteknie Stuhlmacher Architecten ontfermde zich eerder over een bibliotheek; in 2019 vormde het in Mechelen, met restauratie en herbestemming, een kloosterruïne om tot stadsbibliotheek: Het Predikheren. Het resultaat is een prachtig gebouw waarin de sfeer van de voormalige ruïne is gekoesterd en zichtbaar gelaten.

Het BAI organiseert op vrijdag 30 september een excursie naar Mechelen om daar Het Predikheren te bezoeken, begeleid door architect Mechteld Stuhlmacher (Korteknie Stuhlmacher Architecten). Zij zal ons daar rondleiden en uitleg geven over de bijzondere aanpak en het indrukwekkende resultaat.

Maar Mechelen heeft architectuurliefhebbers meer te bieden. Daarom zal David Driesen of Tom Verschueren, van het Mechelse architectenbureau dmvA architecten, ons er rondleiden langs en door een aantal mooie projecten die zij realiseerden en die allemaal op een eigen manier reageren op de historische context ervan.

Tijdens deze BAI Excursie maken we kortom kennis met een selectie inspirerende en voor de Bossche opgaven relevante projecten.

Programma BAI Excursie Mechelen

Vervoer naar Mechelen is op eigen initiatief; ons programma is afgestemd op de trein naar Mechelen van 13.00 uur.

13.00 vertrek trein ’s-Hertogenbosch CS (overstap Breda)
14.37 aankomst Mechelen CS
14.45 start stadswandeling vanaf Mechelen CS o.l.v. dmvA architecten
16.30 lezing en rondleiding Het Predikheren door Mechtild Stuhlmacher
18.00 borrel met sharing dips, cava, witte en rode wijn, Maneblusser-bier en fris
19.45 einde

Indien je met de trein reist, ben je rond 22.00 uur weer terug in ‘s-Hertogenbosch.

Deelname kost € 30 p.p. (inclusief borrel met hapjes); kaarten zijn hier te bestellen.
Er is maar een beperkt aantal plaatsen, wacht dus niet te lang met je aanmelden!

 

Laat een reactie achter