BUITENKANS Online lezingenreeks: Land-Bouw-Dorp

02 juni 2021 Gepubliceerd door

Datum/Tijd: 02/06/2021 / 20:00 - 21:30

De verblijfskwaliteit in het buitengebied staat onder druk. Onze collega’s van AR-TUR uit de Vlaamse Kempen hebben binnen onze Buitenkans lezingenreeks onderstaand programma samengesteld.

De grensgemeentes in de Noorderkempen kampen met uitdagingen op twee fronten. Megastallen rukken op in de grensoverschrijdende riviervalleien met vergaande invloed op het milieu. Ze veroorzaken stikstof, geurhinder, mobiliteits- en gezondheidsproblemen. De dorpskernen verstenen en gaan gebukt onder een ongebreidelde bouw van appartementen, vaak zonder aandacht voor een gezonde en toekomstbestendige woonomgeving. Kunnen dorpskernen zich in symbiose met natuur en landbouw ontwikkelen?

Sprekers:
  • Ine Renson, onderzoeksjournalist De Standaard – over megastallen en appartementisering (BE)
  • Ines Van Limbergen, Regionaal landschap de Voorkempen – over kansenkavels (BE)
  • Marianne Verhoeven, Verhoeven de Ruijter landschapsarchitecten – over de schakelkast (NL)
  • Dieter Wouters, burgemeester Wuustwezel – over de bouwpauze en chicken valley (BE)

 

Deelname is gratis, aanmelden kan via deze link.

De livestream maakt deel uit van een lezingenreeks in mei en juni van het nieuwe architectuurnetwerk Buitenkans. De Brabantse Architectuurcentra, AR-TUR, en het Tilburg Architectuur Film Festival, samenwerkend onder de naam Buitenkans profileren zich gezamenlijk als een open podium voor het gesprek over de ruimtelijke kwaliteit in het buitengebied. Dit programma wordt verzorgd door AR-TUR.

Laat een reactie achter