Film DEPOT – Reflecting Boijmans en gesprek over het Design Museum Den Bosch

01 november 2023 Gepubliceerd door

Datum/Tijd: 01/11/2023 / 19:20 - 22:00
Locatie: Verkadefabriek

Het BAI organiseert in samenwerking met de Verkadefabrek een filmvertoning en gesprek over het Depot in Rotterdam en het Designmuseum in Den Bosch.
met:
regisseur Sonia Herman Dolz
architect Fokke Moerel (MVRDV)
architect Mechthild Stuhlmacher (Korteknie Stuhlmacher Architecten)
directeur Design Museum Timo de Rijk 

De documentaire Depot – Reflecting Boijmans van Sonia Herman Dolz is niet alleen het verhaal van de totstandkoming van het eerste publiek toegankelijke depot gebouw ter wereld. Het vertelt ook het verhaal van de aanloop naar en realisatie van het Museum Boymans een kleine eeuw eerder te Rotterdam. Architect Winy Maas en Museumdirecteur Sjarel Ex leiden de kijker enthousiast rond in het uitgeklede, te renoveren museum en in het nieuwe Depot.
Na afloop van de film is er een Q&A met Sonia Herman Dolz.

In het tweede gedeelte van de avond de parallel naar de context van Den Bosch, waar plannen worden gesmeed voor een nieuw gebouw voor het Design Museum. Na de film en de aansluitende Q&A met Sonia Herman Dolz, gaan Fokke Moerel (partner/architect MVRDV) , directeur Design Museum Timo de Rijk en Mechthild Stuhlmacher (partner/architect Korteknie Stuhlmacher Architecten) met elkaar in gesprek: over het waarom van een nieuw museumgebouw, over de bijdrage die een publiek gebouw kan leveren aan de openbare ruimte, over de definitie van een iconisch gebouw en de weerspiegeling daarvan op de stad. Het gesprek wordt gemodereerd door architect Joep Mol.

Programma:
19.20 uur – Introductie door architect Joep Mol
19.25 uur – Start film met aansluitend een Q&A met regisseur Sonia Herman Dolz
21.00 uur – Pauze
21.15 uur – Gesprek met Fokke Moerel, Timo de Rijk en Mechthild Stuhlmacher
22.00 uur – Einde

Kaarten voor de film en de lezing zijn te bestellen via de website van Verkade (link)

Laat een reactie achter