Filmreeks Leefomgevingen #2: The Infinite Happiness, met inleiding door Sjoerd Soeters

27 oktober 2020 Gepubliceerd door

Datum/Tijd: 27/10/2020 / 19:20 - 22:00
Locatie: Verkadefabriek

De Verkadefabriek en het BAI programmeren dit najaar een filmreeks met als thema ‘Leefomgevingen’. Centraal daarin staat de invloed van de directe woonomgeving op het leven van de mensen die er wonen.

De filmreeks bestaat uit een drieluik waarin steeds een ander soort woonomgeving wordt geportretteerd. Elke film wordt ingeleid of besproken door een gastspreker.

De tweede film is The Infinite Happiness, over het leven in een woongebouw aan de rand van de stad.

Inleiding door Sjoerd Soeters
Deze film wordt nabesproken door en met Sjoerd Soeters, architect van onder andere de woonensembles in de Haverleij. Deze gebouwen zijn enigszins vergelijkbaar in grootte en ligging met het gebouw van BIG in de film, terwijl de architectonische benadering totaal verschillend is. Met het motto ‘Pleasant Places Happy People’ lijkt het bureau van Sjoerd Soeters echter hetzelfde doel na te streven als Bjarke Ingels, maar dan op een andere manier.

 

Deze filmreeks vormt de aftrap voor het meerjarige thema van het BAI ‘Doorsnee Den Bosch’ waarmee we het debat willen voeden/voeren over wonen in (de regio) Den Bosch in de toekomst, en over de Bossche Identiteit – van binnenstad tot en met buitengebied.

Aansluitend op dat thema bouwt het BAI, samen met de andere architectuurcentra in Noord-Brabant en de Vlaamse Kempen, aan een grensoverschrijdend netwerk om zo de kwaliteit van het buitengebied te agenderen.

Klik hier voor tickets.

Commententaren zijn gesloten.