Filmreeks Leefomgevingen #3: Ridge, met inleiding door Joks Janssen —NIEUWE DATUM—

15 december 2020 Gepubliceerd door

Datum/Tijd: 15/12/2020 / 19:20 - 22:00
Locatie: Verkadefabriek

De Verkadefabriek en het BAI programmeren dit najaar een filmreeks met als thema ‘Leefomgevingen’. Centraal daarin staat de invloed van de directe woonomgeving op het leven van de mensen die er wonen.

De filmreeks bestaat uit een drieluik waarin steeds een ander soort woonomgeving wordt geportretteerd. Elke film wordt ingeleid of besproken door een gastspreker.

De derde film is Ridge, een impressie van het buitengebied.

Inleiding door Joks Janssen
Joks is senior-onderzoeker bij het PON en was o.a. directeur van Brabant Kennis en hoogleraar Ruimteijke Planning en Erfgoed aan de Universiteit Wageningen. Meermaals waarschuwde hij voor de verwaarlozing van het platteland. Wat zich buiten de Brabantse bebouwde kom afspeelt, omschreef hij jaren geleden al als ‘een slonzige lappendeken waarin intensieve veehouderij, bedrijventerreinen en dorpsuitbreidingen de kwaliteit van natuur en landschap hebben uitgehold.’

 

Deze filmreeks vormt de aftrap voor het meerjarige thema van het BAI ‘Doorsnee Den Bosch’ waarmee we het debat willen voeden/voeren over wonen in (de regio) Den Bosch in de toekomst, en over de Bossche Identiteit – van binnenstad tot en met buitengebied.

Aansluitend op dat thema bouwt het BAI, samen met de andere architectuurcentra in Noord-Brabant en de Vlaamse Kempen, aan een grensoverschrijdend netwerk om zo de kwaliteit van het buitengebied te agenderen.

Klik hier voor tickets.

Gecategoriseerd in :

Commententaren zijn gesloten.