Filmreeks Leefomgevingen #1: High-Rise, met inleiding door Frans Schilder

30 september 2020 Gepubliceerd door

Datum/Tijd: 30/09/2020 / 19:20 - 22:00
Locatie: Verkadefabriek

De Verkadefabriek en het BAI programmeren dit najaar een filmreeks met als thema ‘Leefomgevingen’. Centraal daarin staat de invloed van de directe woonomgeving op het leven van de mensen die er wonen.

De filmreeks bestaat uit een drieluik waarin steeds een ander soort woonomgeving wordt geportretteerd. Elke film wordt ingeleid of besproken door een gastspreker.

De eerste film is High-Rise, waarin op een karikaturale manier een stedelijke samenleving in een woontoren wordt blootgelegd.

Inleiding door Frans Schilder
Als senior wetenschappelijk onderzoeker bij het Planbureau voor de Leefomgeving werkt hij aan onderzoek wat zich richt op analyses van ruimtelijke samenhangen op verschillende schaalniveaus. Aan de hand van deze gegevens geeft hij zijn visie op de verdichtingsopgaven van Den Bosch en de trends op het vlak van ruimtelijke ontwikkeling en demografie.

 

Deze filmreeks vormt de aftrap voor het meerjarige thema van het BAI ‘Doorsnee Den Bosch’ waarmee we het debat willen voeden/voeren over wonen in (de regio) Den Bosch in de toekomst, en over de Bossche Identiteit – van binnenstad tot en met buitengebied.

Aansluitend op dat thema bouwt het BAI, samen met de andere architectuurcentra in Noord-Brabant en de Vlaamse Kempen, aan een grensoverschrijdend netwerk om zo de kwaliteit van het buitengebied te agenderen.

Klik hier voor tickets.

Commententaren zijn gesloten.