Innovatiekwartier Den Bosch. Presentatie, rondleiding en dialoog over de gebiedsontwikkeling

11 april 2024 Gepubliceerd door

Datum/Tijd: 11/04/2024 / 15:45 - 19:00
Locatie: Grasso

Donderdag 11 april (15:45) organiseert het BAI een presentatie, rondleiding en dialoog over de gebiedsontwikkeling ‘Innovatiekwartier Den Bosch’ (IKDB). Speciaal voor professionals en geïnteresseerden die een verdiepende kijk willen in deze grote ontwikkelopgave.

Het Innovatie Kwartier Den Bosch is een binnenstedelijke transformatie en ontwikkeling waar de stad haar ambitie tot data en cultuurstad tot uiting wilt brengen. Het gebied in de Spoorzone moet een plek worden waar innovatief werken met data en ICT, kennisuitwisseling, wonen en beleven samenkomen. Kenmerkend in het Innovatie Kwartier is het monumentale Grasso pand. De transformatie van deze machinefabriek werkt als kickstarter voor het gebied.

Het BAI evenement wordt dan ook afgetrapt met een presentatie door Jeroen van de Ven (TARRA Architecten) en een rondleiding door de Grasso. Daarna duiken we met het ontwikkelingsteam (Gemeente + AM/Lister) in de bijzondere uitvraag en het ontwikkelingsproces. Een kijkje onder de motorkap waarbij we zowel de hindernissen als kansen bespreken. Vervolgens hebben we de primeur om kennis te maken met het nieuwe ruimtelijk kader.

Tot slot is er ruimte voor dialoog en discussie waarin we als professionals een verdiepend gesprek voeren over de ontwikkeling en haar uitgangspunten.

Presentaties en rondleiding o.a. door:

– Jeroen van de Ven (TARRA Architecten)

– Niels Walters (TARRA Architecten)

– Robert de Kleijn (BIM, Bossche Investerings Maatschappij)

– Walter Stam (Gemeente ’s-Hertogenbosch)

– Edwin Greuter (AM)

– Dylhan Groenendijk (AM)

– Jan Noorda (Lister)

– Wesley Verhoeven (FABRICations)

 

Datum: Donderdag 11 april 2024

Locatie: Grasso, Parallelweg 27, 5223 AL ‘s-Hertogenbosch

Tijd: 15:45-18:45

Aanmelden is gratis en kan via deze eventbrite link

Onverwacht verhinderd? Afmelden kan via eventbrite of door te mailen naar: post@baiweb.nl

Laat een reactie achter