Datum/Tijd: 20/10/2022 / 09:30 - 18:00

Op donderdag 20 oktober organiseert Buitenkans* een excursie waarin we, met enkele experts, tijdens een bustocht ruimtelijke opgaven verkennen in het buitengebied in het oosten van Noord-Brabant.

In Slabroek bezoeken we streekboerderij Slabroek op de Maashorst (gemeente Uden). Het project won in 2018 de prijsvraag Brood en spelen, georganiseerd op initiatief van voormalig rijksbouwmeester Floris Alkemade.

In Sint Oedenrode bezoeken we het Land van Kien. De betrokken ondernemers willen dit landgoed laten uitgroeien tot het meest innovatieve landschappelijk leefgebied van morgen, met respect voor de historie, de kringloopgedachte en het toepassen van zowel slimme innovaties als oude beproefde methodes.

Tot slot brengen we een bezoek aan Oirschot. De gemeente maakt hier actief werk van een nieuwe biobased bouwcultuur. Onderdeel daarvan is de prijsvraag Biobased en natuurinclusief; in de zomer van 2022 wordt de winnaar bekendgemaakt. Deze mag een masterplan opstellen voor de gebiedsontwikkeling van De Kemmer-Eindhovensedijk.

Hier vind je uitgebreider informatie over de excursie.

Programma

De excursie start aan het NS-station ’s-Hertogenbosch. Met een bus maken we een tocht langs (onder voorbehoud) Slabroek, Sint Oedenrode en Oirschot.

Ontvangst vanaf 9.30 uur, vertrek (stipt!) om 10.00 uur.
Om 18.00 uur zijn weer terug in ‘s-Hertogenbosch.

De kosten voor deze excursie bedragen € 25 p.p. (inclusief busvervoer en lunch).
Kaarten bestel je hier.

*Buitenkans is het kennisnetwerk van de architectuurcentra uit Noord-Brabant en Turnhout en filmfestival TIAFF. Samen onderzoeken we de ruimtelijke opgaven in het buitengebied en verkennen we inzet van ontwerpkracht.

Laat een reactie achter