Online discussiebijeenkomst ‘Thuis in de Toekomst – hoe willen ouderen wonen?’

30 oktober 2020 Gepubliceerd door

Datum/Tijd: 30/10/2020 / All Day

Het Bosch Architectuur Initiatief en de Academie voor Beeldvorming organiseren op vrijdag 30 oktober een besloten online discussiebijeenkomst over het thema ‘Thuis in de Toekomst – hoe willen ouderen wonen?’. Van de bijeenkomst zal later verslag gedaan worden op de websites van beide organisaties.

Vertegenwoordigers van ouderenorganisaties, gemeente, woningbouwverenigingen en architecten geven tijdens de bijeenkomst een korte pitch over hun wensen, inspiratie en ervaringen, waarna een open gesprek wordt gevoerd over wonen in de toekomst voor ouderen in Den Bosch.

Gasten zijn o.a. Nel Willekens (Wakkere ouderen), Erhan Önder (architect, Ena Architecten), Pieter Graaff (architect, Buro Open Kaart) en Yvonne de Lege (CPO Droomhuis).

Uitgangspunten voor de discussie:

‘Hoe zorgen we dat de ambities van de woonvisie verenigd worden met de wensen van (groepen) ouderen, om zo te komen tot betaalbare passende woningen voor alle ouderen: arm en rijk, allochtoon en autochtoon?

Op papier lijken we allemaal dezelfde ambitie te hebben; hoe komt het dan dat er nog steeds te weinig initiatieven opgestart worden?

Hoe komt het dat de bestaande initiatieven, zoals bijvoorbeeld kangoeroewoningen, niet succesvol zijn?

Foto: John van Hamond, uit de serie Opa en oma die hij gemaakt heeft in het kader van Lang Leve…!.

Laat een reactie achter