Online lezing/boekpresentatie Shyam Khandekar: Leren van het Paleiskwartier

04 februari 2021 Gepubliceerd door

Datum/Tijd: 04/02/2021 / 12:30 - 13:30

Stedenbouwkundige Shyam Khandekar was dertig jaar betrokken bij het de ontwikkeling van het Bossche Paleiskwartier. In december verscheen zijn boek Ontwerpen voor duurzaamheid door herontwikkeling, Leren van het Paleiskwartier.

Op donderdag 4 februari (12.30 – 13.30 uur) geeft Khandekar bij het BAI een online lezing/boekpresentatie over de totstandkoming van het Paleiskwartier, de sleutelmomenten en hoe dit stadsdeel als herontwikkelingsmodel gezien kan worden – het is daarmee interessant voor zowel bewoners, vakgenoten als beleidsmakers.

De gratis lezing is (enkel) online te volgen, aan het eind zal er ruimte zijn voor het stellen van vragen. Je meldt je aan door hier een mail te sturen met je naam en e-mailadres; later ontvang je dan een link voor toegang tot de lezing.

Ontwerpen voor duurzaamheid door herontwikkeling, Leren van het Paleiskwartier

Terwijl er steeds meer mensen naar de stad trekken, breidt de stedelijke periferie zich uit ten koste van de natuur. Ontwerpen voor duurzaamheid door herontwikkeling, Leren van het Paleiskwartier legt uit hoe duurzaamheid kan worden gerealiseerd door stedelijke herontwikkeling en upcycling. De grootschalige stedelijke herontwikkelingsprocessen die in dit boek aan de orde komen, zijn gebaseerd op het succesvolle Paleiskwartier. Het boek vertelt het bijna drie decennia beslaande verhaal over de manier waarop daar beleid werd gemaakt, beslissingen werden genomen, ontwerpen tot stand kwamen, projecten zich gefaseerd ontwikkelden en hoe de gemeente op een unieke manier samenwerkte met de private sector.

Khandekar’s boek is daarmee meer dan een objectieve beschrijving over het Paleiskwartier; het geeft ook inzicht in het proces en de keuzen die gemaakt zijn. Hij presenteert het Paleiskwartier als stedenbouwkundig model en levert tools aan voor herontwikkelingsopgaven, met aandacht voor openbare ruimte, duurzaamheid, identiteit en samenwerking.

Het boek is hier te bestellen.
Hier vind je een artikel in het Brabants Dagblad over Khandekar’s boek.

Shyam Khandekar

Shyam Khandekar ia al meer dan dertig jaar als stedenbouwkundige en supervisor betrokken bij het Paleiskwartier; eerst als directeur van zijn eigen bureau Khandekar Stadsontwerp & Landschap, later als directeur van BDP.khandekar en sinds enkele jaren via zijn bureau ICONS/NL. Hij leidt ontwerpteams in verschillende stedelijke herontwikkelingsprojecten in India en Nederland. Khandekar is medeoprichter van het tijdschrift My Liveable City en co-auteur/redacteur van het boek Affordable Housing & Inclusive Cities.

Laat een reactie achter