Première documentaire De Rijksbouwmeester (TIAFF)

17 september 2020 Gepubliceerd door

Datum/Tijd: 17/09/2020 / 19:30 - 22:00
Locatie: Verkadefabriek

De Verkadefabriek en het BAI programmeren in samenwerking met TIAFF (Tilburg Architectuur Film Festival) op 17 september de première van de documentaire De Rijksbouwmeester.

Voorafgaand aan de première vindt via een live-verbinding met Cinecitta in Tilburg een panelgesprek plaats met o.a. Floris Alkemade en Elma van Boxel (ZUS). Het panel gaat in op de rol van ontwerp bij maatschappelijke vragen, zoals inclusie/exclusie.

De Rijksbouwmeester is de belangrijkste adviseur van de regering op het gebied van architectuur en stedenbouw en heeft als opdracht om de architectonische en stedenbouwkundige kwaliteit van rijksgebouwen te bevorderen en de regering te adviseren over de heikele kwesties op het gebied van ruimtelijke ordening en leefomgeving. Hij is tegelijk creatief denker, aanjager en boegbeeld.

Deze functie wordt tot september 2020 vervuld door de architect en stedenbouwkundige Floris Alkemade. De camera volgde Floris Alkemade drie jaar lang op zijn missie om de snelle veranderingen in onze leefomgeving aan te pakken met creatieve oplossingen die ons land verbeteren.

Klik hier voor kaarten.

Commententaren zijn gesloten.