Bai Praat – Over Het Nieuwe Theater Aan De Parade

26 juni 2020 Gepubliceerd door

Datum/Tijd: 26/06/2020 - 27/06/2020 / All Day
Locatie: Bossche Brouwers aan de Vaart,

Het Bosch Architectuur Initiatief organiseert op donderdag 13 februari de derde BAI PRAAT, een informele bijeenkomst voor (Bossche) architecten, ontwerpers, stadsontwikkelaars en geïnteresseerde professionals. Thema deze middag: het nieuwe Theater aan de Parade. Over hoe een ontwerp kan bijdragen aan het publieke en dynamische karakter van de stad. Gast: architectenbureau NOAHH | Network Oriented Architecture.

In Den Bosch wordt de komende jaren volop gewerkt aan grote gebouwen en gebieden; grote ingrepen die van invloed zijn op de publieke ruimten in de stad. De verbouw van de bibliotheek (Babel) bijvoorbeeld, de visie op de Kop van ‘t Zand (Bossche Stadsdelta) of het ontwerp voor het nieuwe Theater aan de Parade, door NOAHH | Network Oriented Architecture.

Tijdens de derde BAIPRAAT komen Patrick Fransen en Stephanie Lama van NOAHH | Network Oriented Architecture toelichten hoe hij de opgave van een theater in hun architectuur benadert; het van oudsher institutionele karakter van het theater verandert in hun opzet in een multifunctionele en inclusieve ontmoetingsplek.

Daarvoor worden de openbare ruimten doorgetrokken in het gebouw en verbonden met de bestaande publieke ruimte. Zo bevordert het theater niet alleen de publieke kwaliteit, maar leidt het ook tot andere ontwerpkaders op het vlak van gebruik, tijd en functie. Hoe deze keuzes worden gemaakt, en waar het toe moet leiden, leggen Patrick Fransen en Stephanie Lama vanmiddag uit.

Na de presentaties is er vanzelfsprekend weer alle ruimte voor een borrel, kennismaking en ideeënuitwisseling met vakgenoten.

Laat een reactie achter