Open Call Orthen

20 september 2023 Gepubliceerd door

Onderstaand vindt u de documenten behorende bij de
BAI Ontwerpprijsvraag 2023
Open Call Orthen

 

INSCHRIJVINGEN GESLOTEN
registration is closed

Please note:

This is a local Dutch competition, therefore: The design has to be personally and physically handed in at the stadskantoor in ‘s-Hertogenbosch, The Netherlands on the 24th of November. Also, your attendance at the awards ceremony in ‘s-Hertogenbosch on the 14th of December is needed. All communication is in Dutch, also the design texts have to be in Dutch

 

OPGAVE:

TEKENINGEN:

REGLEMENT:

Laat een reactie achter

4 reacties

 • Relevante vragen die gesteld zijn door deelnemers plaatsen wij hier, samen met het antwoord.
  Ook een vraag? Mail naar post@baiweb.nl
  ________________________________________________________________
  VRAAG:
  Mag je meerdere ontwerpen insturen? Kan ieder ontwerp gehonoreerd worden?

  ANTWOORD:
  Het is niet toegestaan om meerdere inzendingen in te dienen per deelnemer. Per inzending kan er maar één prijs gewonnen worden.
  ________________________________________________________________
  VRAAG:
  Welke voertuigen erdoorheen moeten kunnen?

  ANTWOORD:
  De entree moet toegang bieden voor (uitvaart) auto’s, vrachtwagens en hulpdiensten.
  ________________________________________________________________
  VRAAG:
  Het ontwerp(entree) komt op de grond van de gemeente te staan als ik goed heb begrepen, is er een bepaalde grens tot waar mijn ontwerp(entree) moet eindigen.

  ANTWOORD:
  We raden aan om ongeveer de maat van de paarse stip (op blz. 2 van het opgave boekje) aan te houden en te letten op de kadastrale grens. Er is wel enige vrijheid om hier van af te wijken. Afwijken van de kadastrale grenzen zal realisatie wel lastiger maken. Het overleg met de gemeente is altijd constructief en de begraafplaats gaat bij een goede oplossing het gesprek met de gemeente graag aan.
  ________________________________________________________________
  VRAAG:
  Zijn er specifieke veiligheids- of privacyoverwegingen waarmee rekening moet worden gehouden? En zijn er ook specifieke veiligheidseisen, zoals camera’s of verlichting, die in het ontwerp geïntegreerd moeten worden?

  ANTWOORD:
  Er zijn op dit moment geen eisen, behalve wat er in redelijkheid verwacht mag worden. Het staat je vrij hier zelf een inschatting van te maken.

  ________________________________________________________________
  VRAAG:
  Naast posters en usb stick wordt een maquette verwacht. Mag dit ook een AR (augmented reality) maquette zijn? Af te kijken via een smartphone en/of tablet (zonder dat je hiervoor speciale software hoeft te downloaden).

  ANTWOORD:
  Het alleen insturen van een AR maquette is niet toegestaan. Het is wel toegestaan om AR te gebruiken als extra laag. De fysieke maquette moet dus ook een op zichzelf staand object zijn. De AR mag wel een verdiepende dimensie zijn.

  ________________________________________________________________
  VRAAG:
  Is er een hoogtelimiet?

  ANTWOORD:
  Er is geen hoogtelimiet.

  ________________________________________________________________
  VRAAG:
  De ingang naast de parkeerplaats aan de oostkant lijkt een meer primaire/openbare ingang (51.704669, 5.307244) De bezoekers zullen hun auto hier parkeren en dan naar binnen gaan). Is de voorgestelde locatie een secundaire ingang? Of alleen voor de werknemers?

  ANTWOORD:
  De entree aan de Herven (coördinaten 51.704669, 5.307244) is officieel gezien de hoofdingang. De voorgestelde locatie, entree aan de Fort Orthenlaan (coördinaten 51.704233, 5.304998), is inderdaad een tweede ingang. Deze is voor iedereen toegankelijk, dus niet alleen voor werknemers. Deze entree bij de kapel wordt nu vooral voor uitvaarten gebruikt. We streven uiteindelijk naar gelijkwaardigheid van beide poorten. (Tip: coördinaten kun je zoeken op Google Maps).

  ________________________________________________________________
  VRAAG:
  Zijn onderstaande afmetingen van toepassing:
  De vrije doorrijhoogte voor brandweervoertuigen moet ten minste 4,2 meter zijn. Gebouwen moeten voor blusvoertuigen bereikbaar zijn door middel van een weg van ten minste 4,5 meter breed. Hiervan dient minimaal 3,25 meter verhard te zijn.

  ANTWOORD:
  Het is wenselijk dat de ontwerpen aan deze afmetingen voldoen

  • VRAAG:

   Is er een verplichte oriëntatie van de presentatie A3’s, staand of liggend?

   ANTWOORD:

   We hebben graag liggende A3’s. Deze komen namelijk het mooist uit in de expositie.
   (Mocht je al staande hebben gemaakt en dit niet kunnen wijzigen, dan kan dit alleen als allebei je A3tjes staand zijn.)

   VRAAG:
   Moet het pseudoniem vermeld worden op de A3’s en maquette?

   ANTWOORD:
   Ja, het is belangrijk dat je pseudoniem op al je materiaal staat vermeld, anders kunnen wij niet zien van wie het is.

   VRAAG:
   We zijn het eindproduct aan het samenstellen maar begrijpen niet precies wat de bedoeling is.
   De tekst van 350 worden wordt deze naast de 2x A3 posters gehangen als toelichting op de posters?
   Daarnaast moeten er 2 plaatjes op de USB stick worden aangeleverd van 1000 pixels? Wat wordt bedoeld met een formaat van 1000 pixels, een totaal van 1000 pixels, de kleinste maat 1000 pixels of 1000x 1000 pixels?

   ANTWOORD:
   De tekst van 350 woorden wordt gebruikt voor de jury om het ontwerp beter te begrijpen. Daarnaast kan de tekst gebruikt worden voor eventuele PR doeleinden, mocht je bijvoorbeeld winnen.

   De tekst van 150 woorden én de 2 beelden op USB stick worden gebruikt in de catalogus.

   Aangezien ze in de catalogus komen moeten ze van goede kwaliteit zijn. Wat betreft de pixels: De minimale hoogte en breedte moet ieder (dus niet opgeteld) minimaal 1000 pixels hebben. Meer pixels mag wel.

   De twee A3tjes mag je zelf vullen met beeld en/of tekst. Hier zijn geen regels voor. Het is wel verstandig om de twee beelden en de 150 woorden terug te laten komen op de A3tjes.

   De twee (liggende) A3tjes verlijm of print je op karton of foamboard. Deze worden onder je maquette geplaatst bij de expositie.

   • VRAAG:
    Moet het pseudoniem op de voorkant van de A3 worden geschreven? Of kan het ook op de achterkant van het paneel of de onderkant van het model worden geschreven, zodat het aan de voorkant niet zichtbaar is?

    ANTWOORD:
    Het pseudoniem moet zichtbaar zijn op min. één van de A3’s en/of op de maquette. Het is belangrijk dat we bij het langslopen op de expositie kunnen zijn van wie het werk is. Als het op één van de tentoongestelde producten staat, dan is dit voldoende.

    • VRAAG:
     Voor de indiening wordt gevraagd om 2 afbeeldingen voor de publicatie op een usb te zetten. Wordt hier dan 2 afbeeldingen +1 maquette foto , die door jullie worden gemaakt zoals beschreven staat in de mail. Of moet ik zelf een maquette foto toevoegen als 1 van de twee gevraagde afbeeldingen.

     ANTWOORD:
     Je hoeft geen foto’s toe te voegen van de maquette. De twee afbeeldingen hoeven dus niet van je maquette te zijn.
     Het mag wel als je dat wilt, stel je wilt detail foto’s etaleren of ze bewerken etc.

     Wij maken op de dag van inlevering (24 nov) foto’s van de maquettes. Deze foto’s gebruiken wij alleen voor de catalogus.
     De jury zal de maquettes in het echt bekijken (op de expositie).