Winkelpand Kerkstraat, historische referentie.

24 oktober 2020 Gepubliceerd door

Verbouwing van winkelpand aan de Kerkstraat in de Den Bosch met verwijzing naar de oorspronkelijke bebouwing.

ontwerp: van Boven Architecten

De oorspronkelijke kloostermuur diende als inspiratie voor het ontwerp

Uitgangspunt was destijds om de vrij gesloten klassieke gevel van de voormalige Bart Smit meer openheid te geven en beter geschikt te maken als winkelpand, passend bij een kleding merk van het hogere segment.

De oorspronkelijke kloostermuur diende als inspiratie voor het ontwerp waarnaar in het ontwerp een sterke referentie is gemaakt. Klassiek vakmanschap met hardstenen elementen en knipwerk als voeg refereren naar de monumentale kloostermuur.

Kozijnloze glasvlakken tot aan maaiveld zorgen voor maximale openheid van de etalageramen en maken de nieuwe gevel geschikt voor zijn doel.

Gecategoriseerd in :

Geef een reactie