Na een intensief 2021 waarin het BAI, ondanks de beperkingen, online succesvol activiteiten wist te organiseren, zijn we blij elkaar in 2022 weer ‘live’ te kunnen ontmoeten. We stelden dan ook een uitgebreid programma samen met o.a. debatten en visites, meetings en natuurlijk onze drukbezochte BAI PRAAT-bijeenkomsten.

Zo startten we het jaar op 8 februari met Onverwacht Den Bosch, een online gesprek met betrokkenen en experts over de onverwachte plekken in de stad, de broedplaatsen voor dynamiek.

In maart vinden er gemeenteraadsverkiezingen plaats. En dus organiseert het BAI traditiegetrouw een BAI PRAAT Verkiezingsdebat. Op donderdag 10 maart (20.00 uur) gaan kandidaat-raadsleden van verschillende politieke partijen met publiek en elkaar in gesprek over o.a. wonen, mobiliteit, duurzaamheid, gebiedsontwikkeling en dynamiek in Den Bosch.

Op 24 maart: een BUITENKANS expertmeeting, aansluitend op de lezingenreeks van voorjaar 2021. Doel: de te behandelen thema’s in het buitengebied verder uitkristalliseren.

Op 14 april vindt dan eindelijk de prijsuitreiking plaats van onze grote publieksprijsvraag Beste Bossche Gebouw 2015 – 2020. Tijdens een feestelijke bijeenkomst met presentaties, een gesprek over de ‘Bossche Identiteit’, een intermezzo door de stadsdichter en afsluitend een borrel met muzikale begeleiding.

Op 2 en 16 juni worden er een BUITENKANS excursies georganiseerd door een van de deelnemende architectuurcentra, aansluitend op de lezingenreeks van voorjaar 2021 en de expertmeeting van maart ’22.

Natuurlijk gaan we ook weer op bezoek bij bijzondere en innovatieve projecten in en om Den Bosch, tijdens onze BAI Architectuurvisites. Zo gaan we zeker langs bij de winnaars van onze publieksprijsvraag Beste Bossche Gebouw 2015 – 2020 (categorie klein en groot). En zullen we in het najaar de Nieuwe Schuur bezoeken, de door Hans Andersson en Francine Houben (Mecanoo Architecten) omgetoverde boerenschuur in Herpt. 

Daarnaast worden er weer BAI PRAAT-middagen gepland, informele bijeenkomsten rond een thema, voor (Bossche) architecten, ontwerpers, stadsontwikkelaars en geïnteresseerde professionals. En willen we, met de Verkadefabriek, weer een interessant Architectuurfilmprogramma samenstellen.

Volop activiteiten dus, waar we je weer van harte hopen te ontmoeten.
Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief, waarin we je op de hoogte houden.

Laat een reactie achter